Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 29, 2014, 02:10:15 PM
Home Help Login Register      
News: NEW Follow LiveATC updates on Twitter and Facebook


+  LiveATC Discussion Forums
|-+  Air Traffic Monitoring
| |-+  Feed Setup Pictures (Moderators: dave, RonR)
| | |-+  Static if I connect to my jacks (headphone or power)
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Static if I connect to my jacks (headphone or power)  (Read 7945 times)
NelsonC
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« on: July 12, 2006, 11:03:24 PM »

Hi guys, thanks for responding on my first message. I have a second issue...

If I connect to any of the two jacks (headphone jack or the power) I get more static and if the signal is faint it goes away all together...is this normal?



P.S. please give more suggestions/experiences with my previous post if you have any ($50-$70 used Cessna antenna vs home build copper J-Pole).
Logged
KMSY
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 182


« Reply #1 on: July 12, 2006, 11:33:33 PM »

Switch to an ATIS frequency and see if you can pick anything up. If not, stay on the ATIS (120.825 I assume for YYZ) and turn all the volume up (add a 20dB boost to microphone). If that don't work I guess check the connections.

Another problem could be the proximity to a computer. I know I have 5 computers in the room I have now and if a scanner and its antenna get anywhere near here it goes nuts. Hell, I could run a feed from across the street (I'm that close to the airport) with just a small atached antenna, but I would need a computer- Once one gets near it, it goes beserk like I said.
« Last Edit: July 12, 2006, 11:38:14 PM by KMSY » Logged

NelsonC
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #2 on: July 12, 2006, 11:48:42 PM »

Actually, I am hooking it up in my room which has a PC, Laptop and a TV...usually the TV and Laptop are alway on...so mayby your right. However it also looses signal when I try to plug it to the wall (trying to save batteries).

Maybe when the signal is weak, anything that gets close to the jacks affectes the antenna...maybe the unit has a weak internal ground?
Logged
KMSY
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 182


« Reply #3 on: July 12, 2006, 11:55:17 PM »

With so many electronics and radio waves flying through the air these days, it's always best to have an external antenna, as far away from the house and as far up as you can get it.

I know we've got a wireless router, wireless phone/intercom system, a few scanners, and more. While they all transmit on well separated frequencies they all seem to intefere with each other and we have problems every once in a while, it just takes a bunch of tweaking.
Logged

NelsonC
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #4 on: July 13, 2006, 12:12:26 AM »

Oh ya!...I have a wireless router too!...I just wanted to make sure that it's not a defective unit or anything.
Logged
KMSY
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 182


« Reply #5 on: July 13, 2006, 01:24:27 PM »

I'm not saying the router is the problem, but with all the stuff there is- anything could be doing it.
Logged

NelsonC
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10


« Reply #6 on: July 13, 2006, 02:46:59 PM »

I don't think it's the router either but everything adds up. I'm just worried that it maybe defecive but I'm starting to think that it maybe normal.

This unit is pretty sensitive...I can improve performance buy simply having the antenna touch a longer wire so...maybe that means that when I plug in headphones or charger it affects it as well.

At the moment it affects it enough to knock out certain frequencies and lower the volume of others. I'm hoping that with a better antenna and strong reception the affects will be a lot less if not completely gone.

P.S. Anyone else have this experience with there units? Anyone else own one of these?
Logged
KMSY
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 182


« Reply #7 on: July 13, 2006, 05:06:02 PM »

Try going outside, away from a house/computer, near an electrical outlet and plug it in. See if being inside and plugged in is the problem. I had that problem- it get's weird in certain rooms, so I went upstairs and it worked fine.
Logged

Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!